dimarts, 31 de gener del 2012

L’elaboració de vi al Museu d’Història de Barcelona

El passat diumenge,  aprofitant l'oferta cultural de l'Ajuntament de Barcelona (i que us recomanem a tots!),  una petita delegació de Cellers Avgvstvs Forvm ens vam desplaçar al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Allà,  a banda de poder recórrer els antics carrers de Barcino (s. I a.C.) i gaudir d'un viatge de 1400 anys fins a la Barcelona medieval,  vam poder visitar unes instal·lacions vinícoles romanes,  datades entre el s. III i IV d.C., En aquest pretèrit celler,  els ciutadans envellien i tractaven el vi en grans recipients encastats en el paviment. En aquestes grans tines,  també s'hi emmagatzemava mel i sal marina,  elements comunment afegits al vi que els romans elaboraven. De les restes de fruits carnosos,  mel o canyella que s'hi ha trobat,  els historiadors han pogut reconstruir l'elaboració del vi d'aquella època., Per tots aquells amants de la història i del món del vi,  aquesta és una visita obligada i sobretot,  enriquidora. És molt fàcil traslladar-se vint segles enrere i imaginar-se els habitants d'aquella Barcelona romana elaborant el seu vi,  tenyint les seves robes o senzillament,  passejant pels estretíssims carrers d'aquella Barcino que avui resta soterrada. Una manera més que recomanable de passar els temuts i avorrits diumenges per la tarda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada