El passat diumenge, aprofitant l'oferta cultural de l'Ajuntament de Barcelona (i que us recomanem a tots!), una petita delegació de Cellers Avgvstvs Forvm ens vam desplaçar al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA). Allà, a banda de poder recórrer els antics carrers de Barcino (s. I a.C.) i gaudir d'un viatge de 1400 anys fins a la Barcelona medieval, vam poder visitar unes instal·lacions vinícoles romanes, datades entre el s. III i IV d.C., En aquest pretèrit celler, els ciutadans envellien i tractaven el vi en grans recipients encastats en el paviment. En aquestes grans tines, també s'hi emmagatzemava mel i sal marina, elements comunment afegits al vi que els romans elaboraven. De les restes de fruits carnosos, mel o canyella que s'hi ha trobat, els historiadors han pogut reconstruir l'elaboració del vi d'aquella època., Per tots aquells amants de la història i del món del vi, aquesta és una visita obligada i sobretot, enriquidora. És molt fàcil traslladar-se vint segles enrere i imaginar-se els habitants d'aquella Barcelona romana elaborant el seu vi, tenyint les seves robes o senzillament, passejant pels estretíssims carrers d'aquella Barcino que avui resta soterrada. Una manera més que recomanable de passar els temuts i avorrits diumenges per la tarda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada