dilluns, 16 de gener del 2012

Decantadors i copes de disseny

Fons o forma? Contingut o continent? En la cultura del vi,  per descomptat,  importa el contingut,  el fons sobre la forma. Però no podem negar que quan tenim previst un acte important o una nit especial,  parem especial atenció en com vestim aquell vi que hem triat en funció del sopar,  la companyia o la celebració,  amb tanta cura i passió. I vestim aquests vins amb copes,  decantadors,  estovalles,  obridors,  etc., Navegant per la xarxa,  hem trobat alguns exemples de com la cultura del vi no està ni molt menys enfrontada amb el bon gust estètic,  el disseny i l’equilibri visual. De fet,  és una realitat i la Ciudad del Vino a Elciego (Àlava),  de l’arquitecte Frank O. Gehry,  n’és un clar exemple.





El dissenyador de la República Txeca, Martin Jakobsen reinventa la manera de com agafar una copa de vi amb la seva gamma rEvolution. Un nou concepte que elimina la verticalitat de la copa,  però sense perdre la possibilitat d’oxigenar el vi. De totes maneres,  no sabem si és una copa gaire ergonòmica i pràctica,  ja que la manera més còmoda per subjectar-la és afagant l'esfera amb tota la mà,  de manera que escalfaríem el vi amb el nostre calor corporal. Què n’opineu? El seu preu és de 24 € la copa,  i les podeu trobar a Mojoo.


També podem trobar-nos amb petites joies com The Strange Carafes,  un decantador amb forma d’arrels (en un dels seus models),  que fusiona la seva vocació escultòrica amb la funcional,  la pròpia d’un decantador. Veritablement,  és una autèntica meravella d’elegància i equilibri i costa decidir en quina de les seves tasques funciona millor. Els preus dels decantadors oscil·len entre els prohibitius 1500 € i els més que prohibitius 2500 €. Alhora,  també hem trobat aquest curiós i delicat decantador en forma de cor,  dividit en dos ventricles: un per al vi,  i l'altre per a aigua. És obra de Liviana Osti.

Veritables joies,  tant per la seva limitada disponibilitat,  com pel seu preu,  com per la seva bellesa. Però no oblidem que el més important,  és que el continent ha de permetre i garantir la qualitat del contingut. I és que el disseny,  si la seva funció és gratuïta,  no és disseny.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada