dissabte, 19 d’abril del 2014

Jornades amb Wataru i Terra i Taula: art & gastronomia a Cellers Avgvstvs Forvm

Amb l'atmòsfera de les grans vetllades, l'ambient que el passat dimecres 16 d'abril es podia respirar a la Sala Entrevinyes ja deixava entreveure que quelcom gran estava a punt de succeir.


L'agermanament entre l’art i la filosofia “Corecuinà” del mestre Wataru i la cuina, producte i vi del Baix Penedès de mans del col·lectiu  Terra i Taula va ser l'excusa perfecte per a reunir a més de 70 persones al Celler, preparats per a gaudir d'una proposta japomediterrània d'art i gastronomia del més alt nivell.


Per començar, Wataru va explicar el seu concepte de Corecuinà

"A principis de la primavera del 2007 a Catalunya. WATARU estaba  a l’espai artístic i d’events “El Prat Verd” aprop de Barcelona. Estava disfrutant del menjar amb responsables de l’espai. De cop, va girar el cap i un paó estava corrent sobre la gespa! Aquesta sorpresa va estimular a WATARU. Al mateix lloc on estava el paó, va començar a dibuixar un ocell. A Japó hi ha especies d’ ocells que viuen dins l’aigua, que es diuen “kuina”. “CORECUINÀ” ve de la “cuina en català. Foneticament “Corecuinà” sona “Menja això” o “Aquesta és kuina” per als japonesos. “CORECUINÀ” és la mascota que va neixer de la gastronomia i l’art. “Gaudir i tenir cura de la gastronomia que és font de la vida”!"


Un cop finalitzada la contextualització per part de Wataru, l'acte es va centrar en l'obra Ten Jin Chi (Cel - Humà - Terra), a partir de la qual, els 4 cuiners del col·lectiu Terra i Taula van inspirar-se per elaborar degustacions japomediterrànies capaces d'unir l'art pictòric i la gastronomia; el japó i el Mediterrani.

Les degustacions i els seus maridatges van ser els següents: 

Musclo i shitake amb escabetx de vinagre Forvm amb Cava Gran Reserva Do 2008
(Jordi Martínez – Restaurant El bosc. Gerard Jané – Cellers Jané Ventura)


Maki de “paella”, gamba i all i oli amb Look 2013 
(Josep Pascual – Restaurant Ull de Llebre. Enric Roca – Cellers Avgvstvs Forvm)


“Noodles” de verdures, cansalada i pollastre amb katsuobushi amb Vinyater 2013 
(Jordi Guillem – Restaurant Lo Mam. Massimo Marchiori – Celler Partida Creus)


Raviolis al vapor farcits d’espinacs a la catalana, terra cruixent i salsa japonesa amb Xarel•lo Vermell 2012 
(David Vernet Navarro – Restaurant Vell Papiol. Eduard Pié – Celler Sicus)


Una vegada més, la unió fa la força. Moltes gràcies a tots els assistents, a Terra i Taula i a Wataru i Corecuinà per una tarda plena de creativitat, sabor, cultura i germanor que sense cap mena de dubte, assenta les bases per a un futur ple de col·laboracions.

*imatges cortesia de Marta Mercader i Terra i Taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada