dimecres, 4 de febrer del 2015

Neva al celler! Com afecta el fred i la neu a la vinya?

Avui, en el marc d'una baixada de temperatures generalitzades a Catalunya, la neu ha arribat al celler i a les nostres vinyes. Els canvis meteorològics tenen un impacte directe (positiu i en ocasions, negatiu) sobre els ceps, i avui, amb tots ells coberts de neu, no n'és una excepció.

Però, com pot afectar aquesta nevada a la vinya? El nostre enòleg, en Carles Muray, ens ho explica: 

"L'aigua freda permet diluir més l'oxigen de l'aire, i per tant, quan aquesta aigua passi al sòl, aquest s'enriquirà en oxigen, i afavorirà el desenvolupament de tota la fauna microbiòtica que manté el sòl viu. Així, les arrels es trobaran en un ambient més favorable pel desenvolupament del cep. 

Alhora, temperatures baixes ajuden a debilitar certs patògens que podrien atacar el raïm la propera verema". 

Neu, sigues benvinguda :)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada