dimarts, 30 de juny del 2015

Al detall: Avgvstvs Microvinificació Xarel·lo 2011

Continuem amb el repàs una a una dels nous Avgvtvs Microvinificacions amb el Xarel·lo 2011, un vi ideal per a un irresistible tataki de tonyina que mostrarà com cap altre, el gran poder d'envelliment d'aquesta varietat tan nostra.


D'un color groc pàl·lid amb matisos intensos, l'Avgvstvs Microvinificació Xarel·lo 2011 destaca en nas per la seva intensitat i concentració. Podem trobar-hi notes de codonyat, orellana, mel, i si el deixem reposar en copa, ens arriba a sortir vainilles, ametlla torrada, caramels, etc. 

En canvi en boca es presenta fresc, amb una entrada llaminera, densa i una acidesa que l’acompanya durant tot el seu recorregut on al final de boca ens predominen els aromes més caramel·litzats.  

Aquest és un vi que ens ajuda a acompanyar plats que un blanc jove o semi criança li seria més difícil. Per exemple, peixos blaus guisats, o acompanyats amb salses i cremes. També podem acompanyar-ho amb carns blanques com pollastre, conill rostits al forn. I si mes no, també és un bon company per tots aquells formatges curats

Podeu descobrir moltes més coses a la fitxa tècnica de l'Avgvstvs Microvinificació Xarel·lo 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada